Beoogd woon-zorgcomplex in Melick: geen hoogbouw maar passend in omgeving

Bron LD 19-09-2019: https://www.limburger.nl/cnt/dmf20190918_00123453/beoogd-woon-zorgcomplex-in-melick-geen-hoogbouw-maar-passend-in-omgeving

De ernstig in verval geraakte voormalige garage Geelen op de hoek van de Groenstraat en de Apollolaan is al jaren een doorn in het oog van omwonendenAfbeelding: De Limburger

Op het terrein van de voormalige garage Geelen aan de Groenstraat in Melick komen een kleinschalig woon-zorgcomplex en drie woningen. Aan de Marie Koenenstraat, op de plek waar voorheen de basisschool gevestigd was, worden 25 woningen gebouwd.

De gemeente Roerdalen heeft daarover een overeenkomst gesloten met Bovida Vastgoed BV.

De voormalige garage Geelen ligt al jaren leeg. Het ernstig in verval geraakte gebouw is een ‘rotte plek’ in de dorpskern en een doorn in het oog van omwonenden. Begin vorig jaar leek het er nog op dat de bouwval plaats zou maken voor acht huizen. Dat plan ketste op het laatste moment af.

„Naast een woon-zorgcomplex met plek voor circa twintig zorgwoningen komen er drie reguliere woningen op de hoek van de Groenstraat en de Apollolaan”, lichten Gie Graus en Roger van Eijs van Bovida de plannen toe. De zorgwoningen zijn primair bedoeld voor inwoners van Melick, waarbij de opzet is om 24-uurszorg te leveren. „Daarover lopen momenteel gesprekken met een geïnteresseerde zorgorganisatie. Ook is er belangstelling van een huisarts om zich te vestigen in het complex.”

Uitzicht

Graus en Van Eijs hebben al diverse gesprekken gevoerd met omwonenden van de locatie aan de Groenstraat en hen kort ingelicht over de plannen. „Bij diverse buurtbewoners bestond de vrees dat het woon-zorgcomplex flink de hoogte in zou gaan en hun uitzicht zou belemmeren. Dat is niet het geval. Het gebouw krijgt twee woonlagen, zoals dat ook in het bestemmingsplan is opgenomen. Passend in de omgeving. Datzelfde geldt voor de woningen aan de Marie Koenenstraat.”

Een impressie van de nieuwbouwwoningen aan de Marie Koenenstraat. Foto: Bovida Vastgoed BV

Wethouder Eugenie Cuijpers is ‘blij dat de kogel nu eindelijk door de kerk is, en er concrete plannen liggen voor de bebouwing van de twee locaties’, waarmee er na vele jaren een einde lijkt te komen aan dit ‘hoofdpijndossier’.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt tot en met 20 oktober ter inzage in het gemeentehuis. Vervolgens is de gemeenteraad aan zet, die de plannen definitief moet goedkeuren. Het besluit valt in de raadsvergadering van december. Voor die tijd komt er nog een infoavond voor inwoners waarin het plan wordt toegelicht.

Als alles volgens planning verloopt kan in het tweede kwartaal van 2020 gestart worden met de bouw. De oplevering staat gepland voor begin 2021.

 

 

 

-
 

H&S Adviseurs | Partner in ruimtelijke ontwikkelingstrajecten