Gebiedsontwikkeling de Valk Echt

Na jaren van leegstand en verval stapt Jumbo in het plan van investeerder De Boer Vastgoed uit Susteren om een foodmarkt te realiseren op het terrein van de voormalige dakpannenfabriek De Valk in Echt.
De exploitatieovereenkomst voor de ontwikkeling van het terrein werd dinsdag getekend. In het plan van De Boer staat de foodmarkt centraal. Daaromheen is ruimte voor speciaalzaken, restaurants, een kookstudio en een brouwerij. De gemeente Echt-Susteren omarmt het plan en ziet in het ‘Food & Experience Center De Valk’ een belangrijke trekker voor het complete winkelcentrum.

Om de verbinding te maken met het terrein van de voormalige dakpannenfabriek, gaat de verkeersstructuur in het gebied op de schop. De Diepstraat wordt vanaf jongerencentrum The Curve doorgetrokken naar de Sint Janskamp. Het resterende deel van de Diepstraat en de aansluitende Aasterbergerweg worden tot aan de rotonde ingericht als voetgangersgebied. De onderdoorgang bij De Valk wordt de toegang naar het nieuwe winkelgebied waar verder ruimte is voor 280 parkeerplaatsen. Het Ursulinnenplein wordt toegankelijk vanaf de Zuiderpoort.

De doorgetrokken Diepstraat verdeelt het terrein van De Valk in tweeën. Het noordelijk deel is bestemd voor een ‘leisure-concept’ waarbij de initiatiefnemers onder andere denken aan een bioscoop.

24 miljoen euro

De investering in het totale gebied bedraagt 24 miljoen euro. Het foodconcept wordt deels ingepast in de nog bestaande bebouwing van de voormalige dakpannenfabriek. De restauratie van het rijksmonument kost de investeerder zo’n 3,6 miljoen euro. In de bebouwing langs de Aasterbergerweg komen de speciaalzaken en een hooggelegen terras. De foodmarkt, die ook een La Place restaurant zal herbergen, betreft nieuwbouw. Jumbo Supermarkten BV wilde nog geen inhoudelijke reactie geven op de plannen.

Eind 2021 moet het ‘Food & Experience Center de Valk’ de deuren openen.

Bron: LD: https://www.limburger.nl/cnt/dmf20190416_00101443/foodmarkt-op-terrein-de-valk

 

-
 

H&S Adviseurs | Partner in ruimtelijke ontwikkelingstrajecten